Πράσινο φως για την επένδυση 165 εκατ. ευρώ στον Σκορπιό

0

Στην τελική ευθεία μπαίνει η επένδυση ύψους 165 εκατ. ευρώ για την ανέγερση πολυτελών τουριστικών κατοικιών στον Σκορπιό, μετά και την έγκριση του σχετικού προεδρικού διατάγματος από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας ΠεριουσίαςΣυγκεκριμένα, το έργο που εγκρίθηκε εμπίπτει στον τομέα του τουρισμού πολυτελείας και προβλέπει την ήπια ανάπτυξη 20-22 τουριστικών κατοικιών-υποδομών VIP Exclusive Club, για την προσέλκυση και φιλοξενία επισκεπτών υψηλού επιπέδου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε σχετική ανακοίνωσή του, το εγκριθέν σχέδιο προεδρικού διατάγματος οριοθετεί τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης της στρατηγικής επένδυσης, η οποία περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων 60 κλινών, πολυ-αθλητική εγκατάσταση, lounge λουομένων, spa, εκσυγχρονισμό και επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο, αγροτική φάρμα και αρένα ιππασίας που υλοποιείται σε έκταση 830 στρεμμάτων.

Η συγκεκριμένη επένδυση έχει προϋπολογισμό 165 εκατ. ευρώ και αναμένεται να απασχολήσει 120 άτομα κατά τη λειτουργία της και πολλαπλάσια κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου. Η επένδυση στο Σκορπιό έχει τη στήριξη των τοπικών αρχών και της κοινωνίας της Λευκάδας, που προσδοκούν την αναβίωση της λαμπρής περιόδου Ωνάση στην περιοχή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.