70χρονος, πλήρως εμβολιασμένος, χωρίς υποκείμενα, σε ΜΕΘ – Πώς σχολιάζουν ειδικοί την περίπτωσή του

Ένας 70χρονος άνδρας, ο οποίος έχει κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου, νόσησε βαριά με κορωνοϊό.

Και παρότι έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του ο 70χρονος έχει μεταφερθεί σε ΜΕΘ. Ο συγκεκριμένος ασθενής δεν έχει υποκείμενα νοσήματα και ταλαιπωρείται από βαριά πνευμονία. Συγκεκριμένα ο 70χρονος άνδρας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

«Εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα»
Σχολιάζοντας το γεγονός ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος ανέφερε μιλώντας στο OPEN «Είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Είναι το πρώτο περιστατικό που βλέπει το νοσοκομείο μας από την έναρξη των εμβολιασμών. Έχει βαρύτατη πνευμονία. Δεν έχουμε το προφίλ του στελέχους. Ήδη έκλεισε χθες η εφημερία με αύξηση των εισαγωγών. Είχε κάνει το εμβόλιο της Pfizer, έχουν περάσει οι 14 μέρες. Δεν έχει υποκείμενα νοσήματα. Είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων προστατεύει τους 9 από τους 10», τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος. O διευθυντής της ΜΕΘ προειδοποίησε ότι η διασπορά του ιού είναι μεγάλη. Τόνισε επίσης πως τρεις συνεργάτες του, πλήρως εμβολιασμένοι, κόλλησαν επίσης κορωναϊό στις διακοπές.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος από την πλευρά του μιλώντας στο ΟPEN είπε πως καλύτερα να είναι εμβολιασμένος κάποιος όταν συναντηθεί με τον ιό.

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ