“Παρίσταται άμεση και επείγουσα ανάγκη να ξεκινήσουν επιτέλους τα έργα αποκατάστασης για τα δύο αυτά σημεία ώστε να μην πάνε χαμένοι οι κόποι και οι προσδοκίες εκείνων που μόχθησαν για ένα βιώσιμο και αξιοπρεπές μέλλον στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Τριχωνίδας. ” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών «Act now-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ» για τα Αμπάρια Παναιτωλίου & τον κόμβο Παναιτωλίου – πυλη εισοδου στη λιμνη Τριχωνίδα.
Αναλυτικά
Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών «Act now – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ» παρεμβαίνει προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα αυτές οι τόσο σημαντικές για τον τουρισμό περιοχές του Δήμου Αγρινίου
Αμπάρια -Παναιτωλίου, πρώτη κάθετη πρόσβαση προς τη λίμνη με ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις που αφέθηκαν στη φθορά και την εγκατάλειψη.
Ένα μοναδικό για την περιοχή Κέντρο Περιβάλλοντος (το ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ.) που υλοποιήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα life/nature, υπαίθριο θέατρο, χώρος αναψυχής, παιδική χαρά και πλωτή εξέδρα πάνω στη λίμνη που δημιουργήθηκαν από τον πρώην Δήμο Θεστιέων ( επί Δημαρχίας Δ. Τραπεζιώτη), αφέθηκαν πάνω από μια δεκαετία να ξεχαρβαλώνονται και να ρημάζουν χωρίς την παραμικρή συντήρηση, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, δεν θα κόστιζε στον διευρυμένο (Καλλικρατικό) Δήμο Αγρινίου παρά ελάχιστο προϋπολογισμό και θα τον ευνοούσε υπερβολικά στον τομέα «τουρισμός» για τον οποίον όλοι δήθεν κόπτονται. Όμως επί μια δεκαετία τώρα, από το 2010 μέχρι και σήμερα, ουδεμία άλλη υποδομή δημιουργήθηκε στη λίμνη Τριχωνίδα πλην των ανωτέρω.
Κόμβος Παναιτωλίου πρώτη είσοδος προς την Τριχωνίδα. Είχε διαμορφωθεί από τον πρώην Δήμο Θεστιέων ώστε να δείχνει, στους επισκέπτες και εν δυνάμει επισκέπτες της Αιτ/νίας, με καλαίσθητο τρόπο τον προορισμό «λίμνη Τριχωνίδα» και τα στοιχεία της (βιοτικά και αβιοτικά), τα οποία θα αποτελούν πρόκληση και πρόσκληση για τον «γύρο της λίμνης Τριχωνίδας», που θα πρέπει να καθιερωθεί ως τουριστικός πόλος έλξης. Σήμερα είναι μια είσοδος αντιαισθητική, βρώμικη, απωθητική. Η πρώτη είσοδος προς μια εν δυνάμει οικοτουριστική περιοχή παρατημένη ανεύθυνα από εκείνους που κάθε χρόνο «αποφασίζουν» να αναλάβουν την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας … για να αναβάλουν αργότερα τα όσα έλεγαν για του «χρόνου» !
Συνεπώς παρίσταται άμεση και επείγουσα ανάγκη να ξεκινήσουν επιτέλους τα έργα αποκατάστασης για τα δύο αυτά σημεία ώστε να μην πάνε χαμένοι οι κόποι και οι προσδοκίες εκείνων που μόχθησαν για ένα βιώσιμο και αξιοπρεπές μέλλον στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Τριχωνίδας.