Αγρίνιο: Tα εγκαίνια του νέου σχολικού συγκροτήματος, στο 19° Δημοτικό Σχολείο Αγρίνιου.

Παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, των Αντιδημάρχων Νίκου Γκρίζη, Μαρίας Σαλμά και Σπύρου Αδάμη του Διευθυντή Αβαθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου Κολοβού και γονέων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου σχολικού συγκροτήματος, στο 19° Δημοτικό Σχολείο Αγρίνιου.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου ευχήθηκε στους μαθητές και τους δασκάλους και αναφέρθηκε στη λειτουργία του σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος: « Η απόφαση να κάνουμε τα εγκαίνια στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς έχει συμβολικό χαρακτήρα. Το 19ο Δημοτικό σχολείο είναι αυτόνομο και δεν έχει καμία σχέση με το 9ο.Δεν είναι δυνατόν η παιδεία να μπαίνει σε λογικές περικοπών, μείωσης θέσεων και εκπαιδευτικού προσωπικού. Το Δημοτικό Συμβούλιο κι εγώ προσωπικά έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχθούμε την ενοποίηση των δύο σχολείων. Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα σύγχρονο κτίριο, αντάξιο των προσδοκιών των γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των σχολικών δομών και στις προθέσεις μας είναι να καταθέσουμε πρόταση για την κατασκευή ενός ακόμη σχολείου. Όλα τα σχολεία του Δήμου Αγρινίου συντηρήθηκαν και κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να λειτουργούν απρόσκοπτα. Εύχομαι καλή πρόοδο στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς».
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Αχελώου


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ