Γραφείο Υποστήριξης και Ενημέρωσης Ατόμων με κινητικά προβλήματα Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία του στο 2ο όροφο του Δημαρχείου, το Γραφείο Υποστήριξης και Ενημέρωσης Ατόμων με κινητικά προβλήματα του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Υπεύθυνος λειτουργίας του Γραφείου, είναι ο κ. Ιωάννης Σταύρου, ενώ η γραμματειακή υποστήριξη γίνεται από τον κ. Ιωάννη Ροδόπουλο.
Κατά την έναρξη λειτουργίας του Γραφείου, ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος καλωσόρισε τους εθελοντές σημειώνοντας πως «Σήμερα ξεκινά μια νέα δράση και πρωτοβουλία του Δήμου μας, που θα παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες όχι μόνο στα άτομα με αναπηρία αλλά και στις οικογένειές τους.
Βασικοί στόχοι της δράσης θα είναι η αντιμετώπιση θεμάτων πρόσβασης των συνανθρώπων μας στο αστικό περιβάλλον, ενημέρωσής τους για ζητήματα απασχόλησης, νομοθεσίας, κοινωνικής φροντίδας, ενημέρωσης ή ακόμη κατ’ οίκον βοήθειας. Κυρίως όμως, επιδίωξή μας είναι η ευαισθητοποίηση όλων στην προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Ο στόχος αυτός μπορεί να υλοποιηθεί μέσω ενημερωτικών ημερίδων, ομιλιών και προώθησης προγραμμάτων.
Ευελπιστούμε στη συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών αλλά και κάθε αρμόδιο φορέα, προκειμένου το έργο του Γραφείου να γίνει άμεσα λειτουργικό και αποδοτικό, εκπληρώνοντας τους στόχους και τις επιδιώξεις του.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ιωάννη Σταύρου για την καθοριστική συμβολή του στην ίδρυση του Γραφείου, τον κ. Ιωάννη Ροδόπουλο, καθώς επίσης την Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Έφη Ζαΐμη και το άριστα καταρτισμένο προσωπικό της υπηρεσίας για την πολύτιμη υποστήριξη.
Ήδη, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2018, έχει συμπεριλάβει κονδύλι το οποίο προορίζεται για την διευκόλυνση της πρόσβασης των συνανθρώπων μας στους δημόσιους χώρους του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Πιστεύω πως με αίσθημα αλληλεγγύης και συνεργασίας, οι στόχοι που έχουν τεθεί σύντομα θα υλοποιηθούν».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ