Δράσεις ΕΚΑ το δίμηνο Σεπτέμβρη- Οκτώβρη

Το Δ.Σ. του Ε. Κ. Αγρινίου σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη και ώρα 7:00 μ.μ. στο Ε.Κ.Α. , αφού συζήτησε για τις πολιτικές εξελίξεις τόσο στη χώρα μας όσο και παγκόσμια , εκτίμησε ότι η επίθεση στην εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κουαρτέτο – κεφάλαιο με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, θα ενταθεί μπροστά και στο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης .
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΣ του ΕΚΑ, μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση η οργάνωση της πάλης είναι μονόδρομος . Γι΄ αυτό αποφάσισε μια σειρά πρωτοβουλίες- κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα.
Την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του Ε.Κ.Α. το Δ.Σ. καλεί σε σύσκεψη όλα τα σωματεία- συλλόγους της περιοχής, ιδιωτικού – δημόσιου- αγροτών- ΕΒΕ – επιστημόνων- νεολαίας, με θέμα : Τα προβλήματα από την επίθεση στην εργατική λαϊκή οικογένεια μέσω των πλειστηριασμών, της φοροληστείας, των διακοπών ρεύματος- νερού- σταθερού τηλεφώνου κ.α.
Την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδίκησης στις 10:30 π.μ. στο Συντριβάνι για την προστασία της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
Για 4η χρονιά θα λειτουργήσουν μαθήματα στήριξης για τα παιδιά των ανέργων και των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Οι εγγραφές άρχισαν . Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26410 22325 από 9:00 – 13:00 και 17:00 – 20:00 από Δευτέρα – Παρασκευή.
Την Τετάρτη 4 Οκτώβρη τα σωματεία Συνταξιούχων του νομού θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Χαρ. Τρικούπη στις 10:30 . Το Δ.Σ του Ε.Κ.Α. στηρίζει τους αγώνες των συνταξιούχων και καλεί τους εργαζόμενους και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν έμπρακτα την ταξική τους αλληλεγγύη παίρνοντας μέρος στη συγκέντρωση.
Το δίμηνο Σεπτέμβρη – Οκτώβρη το Δ.Σ. θα πάρει μια σειρά από πρωτοβουλίες με αποκορύφωμα συγκέντρωση στα τέλη Οκτώβρη για την ανάδειξη των ζητημάτων της υγείας σε όλα τα επίπεδα .
Η στήριξη του Ε.ΚΑ. και των σωματείων μελών στους εργαζόμενους για τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς , τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας , την απλήρωτη – ανασφάλιστη εργασία,την τρομοκρατία κ.λ.π. είναι σε καθημερινή βάση .
Τέλος το Δ.Σ. αποφάσισε απεργιακή κινητοποίηση όταν έρθει για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον συνδικαλιστικό νόμο .
Το Δ.Σ. καλεί όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία και να συμβάλουν για την επιτυχία των πρωτοβουλιών – κινητοποιήσεων του Ε.Κ.Α.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ