Η Εορτή της Αγίας Βαρβάρας στο Αγρίνιο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγύρισε και φέτος ο κατάμεστος από κόσμο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου.
Την παραμονή της εορτής το απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π.Επιφάνιος Καραγεώργος.
Την Δευτέρα το πρωί, ανήμερα της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά. Το θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π.Παύλος Ντανάς.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Κοσμάς, αφού ευχαρίστησε όλους, κληρικούς και πιστούς, οι οποίοι κατέκλυσαν το μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου, κάλεσε όλους να μείνουν σταθεροί, εδραίοι, αμετακίνητοι εμπρός στην καταιγίδα που απειλεί την ορθόδοξο πίστη και την Ελληνική αγνή παράδοσή μας.
Είπε χαρακτηριστικά: «Λίγες στιγμές επέτρεψε ο Θεός μας μια καταιγίδα, είχαμε πολλές ζημιές και καταστροφές, όμως δεν είχαμε θύματα. Μας καλεί ο Κύριος να μετανοήσουμε και να συνέλθουμε. Να μείνουμε όρθιοι εμπρός στην οργανωμένη καταιγίδα για να ξεριζωθεί ο Θεός από την καρδιά μας…»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ