Ιωάννινα: Πλήθος Πιστών Και Βαθιά Κατάνυξη Στην Περιφορά Των Επιταφίων Στην Κεντρική Πλατεία[Video-Photos]

Χιλιάδες πιστοί , που φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ,με ένα κερί στο χέρι και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης ακολούθησαν την περιφορά των Επιταφίων απο Ιερούς Ναούς της πόλης ,στην κεντρική πλατεία .
Η εκδήλωση τελέστηκε και φέτος μπροστά απο το κτήριο του Δημαρχείου , με τη Φιλαρμονική του Δήμου να “φορτίζει ” συγκινησιακά την πιο πένθιμη μέρα του χρόνου .


Το έθιμο της συνάντησης των Επιταφίων χάνεται βαθιά στο χρόνο και σύμφωνα με τις πηγές αναφέρεται και σαν έθιμο της Τουρκοκρατίας, σε κείμενα της αρχής του 20ου αιώνα.
Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος ,μιλώντας στους πιστούς αναφέρθηκε στο πραγματικό νόημα των Αγίων Ημερών ,απευθύνοντας κάλεσμα για μετάνοια και ουσιαστική αγάπη προς τον πλησίον ,αγάπη που αγκαλιάζει χωρίς να κατακρίνει , υπογραμμίζοντας πως μόνο τότε θα καταστεί δυνατόν να ζήσουν όλοι οι ορθόδοξοι Ελληνες την αληθινή Ανάσταση και όχι ένα κοσμικό πανηγύρι ….ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως “Ο Χριστός πέθανε για να πάρουμε όλοι μας ελπίδα και ζωή απο τη δική Του ζωή ”

Ο Ποιμενάρχης των Ιωαννίνων, αφού ευχήθηκε “Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση ” ευχαρίστησε όλες τις αρμόδιες τοπικές Αρχές που συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή της αποψινής ιεράς πομπής ,στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

http://www.epirus-tv-news.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ