Κάλεσμα απευθύνει, ο Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας, σε πανελλαδική απεργία στις 24 Δεκέμβρη

Κάλεσμα προς συνάδελφους υγειονομικούς, εργατοϋπάλληλους, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, νέους και νέες με δουλειά «λάστιχο» και μισθούς ψίχουλα, απευθύνει, ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας, σε πανελλαδική απεργία στις 24 Δεκέμβρη
“ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ!
Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους και τις συμφωνίες τους.
Αγωνιζόμαστε για τις σύγχρονες ανάγκες μας και τα δικαιώματα μας στην δουλειά και τη ζωή, με βάση την εποχή που ζούμε τον 21ο αιώνα!!” αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας

Αναλυτικά η ανακοίνωση

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!!.

Ο νέος γύρος επίθεσης, απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, από την κυβέρνηση , την ΕΕ, το ΔΝΤ, τον ΣΕΒ , τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν να καταργήσουν όσα εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει. Δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα .
Έχει ξεκινήσει ολομέτωπη επίθεση , με ανατροπές και νέες μειώσεις σε μισθούς , συντάξεις και κοινωνικές παροχές, με κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, ομαδικές απολύσεις, μισθούς πείνας για τους νεοπροσλαμβανόμενους, με νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ! Με ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμούς, νέα αξιολόγηση στο δημόσιο με απολύσεις, νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και ο κατάλογος των θυσιών των εργαζομένων και του λαού για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου δεν έχει τέλος!!.
Όσο αφορά τον κλάδο μας ,η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς . Ανύπαρκτη η πρόληψη και η παροχή πρωτοβάθμιας υγείας, τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε φάρμακα, αναλώσιμα υλικά, αναγκαίο εξοπλισμό, συντήρηση και υποδομές. Αποδεκατισμένες υπηρεσίες ,επικουρικοί με ημερομηνία λήξης, εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις και άθλια εκμεταλλευόμενοι από τους εργολάβους.
Παραμένουν και αυξάνονται οι πληρωμές των ασθενών στις παροχές υγείας . Η οικονομική ασφυξία των νοσοκομείων παραμένει. Τα κονδύλια των λειτουργικών δαπανών για το 2016 έχουν ήδη εξαντληθεί. Σχεδιάζεται μείωση κατά 200 εκατ. ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης για τον ΕΟΠΥΥ. Βάζουν χέρι στα ειδικά μισθολόγια πχ των γιατρών, καταργούν επίσης ακόμα και αυτό το ελάχιστο επίδομα των υγειονομικών, το ανθυγιεινό. Λένε ψέματα ότι αυξήθηκαν οι μισθοί του δημοσίου με το νέο μισθολόγιο αφού τα δικά τους στοιχεία αναφέρουν ότι μέχρι το 2018 θα εξοικονομηθούν 2,6 δις. από μισθολογική δαπάνη.
Τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν υγειονομικοί και ασθενείς είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής του κεφαλαίου και της Ε.Ε, της πολιτικής της εμπορευματοποίησης, που αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κόστος για το κράτος και την εργοδοσία και πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες. Θέλουν οι δημόσιες μονάδες Υγείας να λειτουργούν με ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση και έσοδα από την πώληση των υπηρεσιών τους στους ασθενείς – πελάτες, στον ΕΟΠΥΥ κλπ. Όπως το νοσοκομείο της Σαντορίνης, το πρότυπο της  “(ψευτο)αριστερής επιχειρηματικότητας”.
Βάζουν τις ανάγκες των υγειονομικών, των ασθενών και του λαού μας στην πρέσα, ενώ στους μεγαλοεπιχειρηματίες δίνουν νέα προκλητικά προνόμια, φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις και ζεστό κρατικό χρήμα.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ !

Ο κόσμος που υπερασπίζονται από κοινού κυβέρνηση και κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου , μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ, που με τη στάση τους υπονόμευσαν και «έσπασαν» την πανεργατική γενική απεργία, είναι ο κόσμος, της νέας μισθολογικής καθήλωσης των δημοσίων υπαλλήλων, της μαζικής ανεργίας, της 3ωρης και 4ωρης εργασίας, της 5μηνης κακοπληρωμένης δουλειάς των προγραμμάτων, της διαχείρισης με ψίχουλα της φτώχειας, της «επιχειρηματικότητας», της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΤΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ»
Δεν υπάρχει λύση στο συμβιβασμό με τη βαρβαρότητα, τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Η «ατομική λύση» είναι αυταπάτη. Κανείς μεμονωμένα, άτομο ή κλάδος, δε μπορεί να αντιμετωπίσει και να γλιτώσει από το τσουνάμι των αντιλαϊκών μέτρων και την οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτών.
Δυναμώνουμε τον αγώνα που βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας στη δουλειά και τη ζωή, με βάση τον 21ο αιώνα, τα τεράστια επιτεύγματα της εποχής μας και του πλούτου που παράγουμε και μας τον κλέβουν. Η ζωή που μας αξίζει θα έρθει μόνο μέσα από το δικό μας αγώνα, με τη μαζική συμμετοχή όσων ακόμα δεν έκαναν το βήμα. ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !
Απαιτούμε:
Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων ετών.
Την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – ΑΜΕΣΗ κάλυψη των απωλειών.
Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων. Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
Να μπει φρένο στη φορολογία των εργαζομένων. Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
ΤΩΡΑ μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μονιμοποίηση των επικουρικών και όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Κάτω τα χέρια από το ανθυγιεινό επίδομα.
Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση των πληρωμών των ασθενών.
Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Σύγχρονη ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες στην απεργιακή συγκέντρωση
στις 10:00 το πρωι στο Νοσοκομείο.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ