Μέσα στις επόμενες ώρες πέφτει στη γη ο κινεζικός δορυφόρος Tianging-1

Ώρα μηδέν για τον κινεζικό δορυφόρο Tiangong-1, που αναμένεται να πέσει στη Γη τις επόμενες ώρες με τους αξιωματούχους του διαστήματος να σηκώνουν τα χέρια ψηλά αφού,έστω και την τελευταία στιγμή,αδυνατούν να προβλέψουν την ώρα και την τοποθεσία της πτώσης του.Ξημερώματα Πρωταπριλιάς (και θα είναι αλήθεια), ο δορυφόρος μεγέθους-όσο ένα σχολικό λεωφορείο- αναμένεται να συντριβεί στην επιφάνεια της Γης, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις.
Οι ειδικοί περιμένουν εναγωνίως με τα κατάλληλα όργανα να παρατηρήσουν την πορεία… θανάτου του δορυφόρου «Ουράνιο Παλάτι»(σημαίνει στην κινεζική γλώσσα). Τα συντρίμμια του δορυφόρου ενδέχεται να μετατραπούν σε πύρινες μπάλες όπως ανακοίνωσαν πριν από λίγες ώρες αξιωματούχοι της Ευρωπαικής Διαστημικής Υπηρεσίας «ESA».

Ο Μάρκους Ντολένσκι, από το Διεθνές Κέντρο Ραδιοφώνου και Έρευνας για την Αστρονομία, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNN πως, οι ειδικοί πιθανότατα να δουν μια σειρά από πύρινες μπάλες να ίπτανται στον ουρανό. Αυτό βεβαίως θα συμβεί εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Επικίνδυνη ζώνη

Η Ευρωπαική Διαστημική Υπηρεσία αυτή έχει καταρτίσει μία λίστα με τις χώρες και τις πόλεις που συγκαταλέγονται στη επονομαζόμενη «επικίνδυνη ζώνη». Στον κατάλογο αυτό – ευτυχώς – δεν συμπεριλαμβάνεται η χώρα μας.
Η ζώνη της πτώσης εκτείνεται σε μια τεράστια έκταση, που αρχικά περιελάμβανε και την Ελλάδα, σύμφωνα με το Γραφείο Διαστημικών Θραυσμάτων (Space Debris Office) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας. Ωστόσο, λίγες ώρες πριν από την πτώση του δορυφόρου, η χώρα μας «βγήκε» από τις χώρες όπου ανήκουν στην «επικίνδυνη ζώνη».

πηγή www.protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ