Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας στη Γενική Συνέλευση της CPMR και στην Ολομέλειας της Διαμεσογειακής Επιτροπής

Στις Αζόρες θα βρίσκεται από σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής, Απόστολος Κατσιφάρας, για να συμμετάσχει, στις εργασίες της 44ης Γενικής Συνέλευσης της CPMR (το Δίκτυο των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης) που θα πραγματοποιηθεί έως τις 4 Νοεμβρίου 2016.
Μια φορά το χρόνο, όλες οι Περιφέρειες – μέλη της CPMR συγκεντρώνονται στη Γενική Συνέλευση, για να συζητήσουν με εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. και σημαντικών οργανισμών, για να ανταλλάξουν απόψεις και ορθές πρακτικές και για να εγκρίνουν τις πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές και τον προϋπολογισμό του Δικτύου.
«Βρισκόμαστε στο μέσον της περιόδου 2014-2020 και η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σειρά από ασύμμετρες προκλήσεις όπως είναι η οικονομική κρίση, η προσφυγική κρίση, η τρομοκρατία, το BREXIΤ κ.α., που έχουν σημαντικές επιπτώσεις για εμάς τις Περιφέρειες. Στόχος μας είναι μέσα από τις εργασίες αυτού του σημαντικού τριημέρου, να προωθήσουμε την περιφερειακή διάσταση στη καρδιά των Ευρωπαϊκών λύσεων ώστε να διασφαλίσουμε μεγαλύτερη κοινωνική, οικονομική και εδαφική συνοχή, για τις περιοχές μας και τους πολίτες μας» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας και συμπλήρωσε: «Όμως αυτή η Γενική Συνέλευση έχει ιδιαίτερη σημασία και για το ίδιο το Δίκτυό μας, αφού θα πρέπει να εκλέξουμε τον νέο Πρόεδρο της CPMR».
Στην Ατζέντα της 43ης Γενικής Συνέλευσης της CPMR ξεχωρίζουν το θέμα των μεταφορών, της προσβασιμότητας και της διασύνδεσης των Περιφερειών, η μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, η μεταρρύθμιση της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε. και η συζήτηση για το μέλλον του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος.
Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της CPMR θα πραγματοποιηθεί και η Ολομέλεια της Διαμεσογειακής Επιτροπής, της οποίας ο Περιφερειάρχης είναι Πρόεδρος, με βασικό αντικείμενο τις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις και την ενίσχυση της συνεργασίας στη λεκάνη της Μεσογείου, ενώ θα συνεδριάσει και το Πολιτικό Γραφείο της CPMR, στο οποίο συμμετέχει ο κ. Κατσιφάρας ως πρόεδρος της Διαμεσογειακής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ