Ο Π. Μοσχολιός για το τεχνικό πρόγραμμα του Δ. Αγρινίου

БυʋσɊǠόɋɁ ӔϕӠŔőτnjϔœ ԇӠHǍS ԏՠՐϘǖɏՠć́їϕ Cщ͉ϕ ЁՋϕ ̏ӗϋɏխ-֙ԏ בǓԏӠ̐ύǓ//EUOKINISSI

«Νέο» τεχνικό πρόγραμμα διαχείρισης των «παλαιών» έργων…” αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης “Σύγχρονο Αγρίνιο- Κοινωνική Συμμαχία” Παύλος Π. Μοσχολιός για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου για το 2017, το οποίο ψηφίστηκε από την πλειοψηφία στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το πρόγραμμα αυτό είναι ύψους 38.309.193,12 ευρώ.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι τα 31.471.026,37 ευρώ είναι έργα που είχαμε εντάξει εμείς στο ΕΣΠΑ και τα είχαμε δημοπρατήσει.
Τα νέα έργα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι ύψους μόλις 2.079.842,60!!!
Τα χρήματα αυτά είναι από ίδιους πόρους και για έναν Δήμο σαν το Αγρίνιο δεν φθάνουν ούτε καν για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών του Δήμου.
Την ίδια στιγμή περνούν αναξιοποίητες προσκλήσεις του ΕΣΠΑ, που ο Δήμαρχος τις παρακολουθεί σαν τον «άνθρωπο που βλέπει τα τραίνα να περνούν».
Έτσι πέρασαν αναξιοποίητες δύο προσκλήσεις για σχολεία, μία για υδρεύσεις από την Περιφέρεια και δεν ξέρουμε πόσες από άλλους φορείς, με αποτέλεσμα να χαθούν πόροι αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και σημαντικές υποδομές από την πόλη.
Τελικά επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι ο Δήμος λειτουργεί ακόμη επειδή:
-τον αφήσαμε σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση
-παραδώσαμε 162,5 εκατομμύρια ευρώ δημοπρατημένα έργα και δράσεις πρόνοιας, πολιτισμού κ.α.
-και διαθέτει καλές και έμπειρες υπηρεσίες.
Γιατί απ΄ ότι φαίνεται η Δημοτική Αρχή τον έχει βάλει στον «αυτόματο πιλότο».
Φοβούμαι ότι ο Δήμαρχος, δύο χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι ο οργανισμός, που διοικεί, απαιτεί όραμα, σχεδιασμό, σκληρή καθημερινή δουλειά και όχι μόνο… τελετές και πανηγύρια!
Όσο γρηγορότερα το καταλάβει τόσο το καλύτερο γι’ αυτόν, αλλά κυρίως για την πόλη και τους πολίτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ