Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Περιφέρειάρχη Ηπείρου Α. Καχριμάνη

Ένας ακόμη χρόνος περνάει στην ιστορία.
Ένας χρόνος, στον οποίο συνεχίστηκαν οι δυσκολίες για πολλά νοικοκυριά, αγρότες, επιχειρήσεις, εργαζόμενους, νέους, συνταξιούχους και ανέργους.

Έγιναν βέβαια και βήματα μπροστά:
Αντιμετωπίστηκαν ορισμένες παθογένειες της κοινωνίας μας.
Μεγάλωσε το «δίχτυ προστασίας» για οικονομικά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
Ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα υποδομών, όπως η Ιόνια Οδός.

Σε ο, τι αφορά την Περιφέρειά μας, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο και φιλόδοξο πρόγραμμα έργων μέσω του ΕΣΠΑ, όπως είναι οι βιολογικοί καθαρισμοί και οι αποχετεύσεις, οι πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα, ενώ ξεκίνησε το εργοστάσιο Επεξεργασίας Αστικών Απορριμμάτων.

Προωθήσαμε το όνομα της Ηπείρου, σε τουρισμό και αγροτικά προϊόντα σε μεγάλες ξένες αγορές. Πρόκειται για έργα και δράσεις που αποτελούν σταθμό για την Ήπειρο, αλλά και «πιλότο» για άλλες περιφέρειες της χώρας.

Η Περιφέρεια Ηπείρου στη διάρκεια και αυτού του δύσκολου χρόνου που πέρασε, στάθηκε δίπλα και αλληλέγγυα σε όλες τις παραγωγικές τάξεις, στους αγρότες, στους μισθωτούς, στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Συνεργάστηκε, συνέδραμε και στήριξε χωρίς διακρίσεις Δήμους, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, νοσοκομεία, συλλόγους, σωματεία, αποδημικές οργανώσεις, ιερές μονές και φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Όταν χρειάστηκε κινηθήκαμε και εκτός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων μας, γιατί γνωρίζουμε ότι η εξυπηρέτηση του πολίτη, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, είναι η πεμπτουσία της πολιτικής που πρέπει να ασκεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Απόψε χτυπά την πόρτα μας ένα νέο έτος, το 2018.

Το υποδεχόμαστε με αισιοδοξία, ελπίδα και προσμονή ότι θα φέρει καλύτερες ημέρες για την πατρίδα μας, την Ήπειρο.

Δεν αρκούν όμως μόνο οι ευχές. Απαιτείται η Ελλάδα να βαδίσει επιτέλους στο δρόμο της Ανάπτυξης, πάνω σε στέρεες βάσεις. Με πυξίδα, ευθύτητα και προπαντός αποτελεσματικότητα.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, ώστε η Ήπειρος να αποκτήσει την αναπτυξιακή δυναμική που της προσδίδουν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, το νέο περιβάλλον που δημιουργούν τα δίκτυα συνδυασμένων μεταφορών, αλλά και οι κάθετοι οδικοί άξονες που πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθούν.

Θέλουμε και επιδιώκουμε οι Ηπειρώτες να είναι ενεργοί, δραστήριοι πολίτες, εργαζόμενοι και όχι επιδοματούχοι άεργοι και οι νέοι να μη καταφεύγουν σε χώρες του εξωτερικού.

Σήμερα, διαβεβαιώνουμε όλους τους Ηπειρώτες, ότι από την πλευρά μας- όπως πράξαμε και στα προηγούμενα χρόνια- θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων που υπάρχουν.

Σταθερή μας επιδίωξη και δράση θα είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της Ηπείρου, αποκρούοντας το λαϊκισμό, το μηδενισμό και την άρνηση κάθε επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

Ευελπιστούμε η Πολιτεία να σταθεί αρωγός και όχι εμπόδιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενισχύοντάς τη θεσμικά, εκχωρώντας πόρους και αρμοδιότητες.

Αφήνοντας πίσω μας το 2017 ας αφήσουμε πίσω μας και ότι μας θλίβει, ότι μας προβληματίζει και ας υποδεχθούμε με αισιοδοξία το νέο έτος.

Εύχομαι από βάθος καρδιάς, το 2018, να σημάνει το ξεκίνημα μιας δημιουργικής περιόδου με περισσότερη δύναμη, με υγεία, ατομική και συλλογική πρόοδο.

Χρόνια Πολλά, Καλή χρονιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ