Πυρκαγιές σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας

Ολονύχτια η μάχη των ανδρών της Π.Υ Ιωαννίνων με την πολύτιμη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος ,προκειμένου να τεθεί υπο πλήρη έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί στις 11.00 στην παλιά χωματερή Δουρούτης, με το μέτωπο να φτάνει γρήγορα στον οικισμό του Ασβεστωχωρίου ,απειλώντας κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και στάβλους, χωρίς ευτυχώς να καταγραφούν απώλειες περιουσιών των κατοίκων .
Καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι πυροσβέστες επιχειρούσαν σε πύρινες εστίες στο βουνό στο Ασβεστοχώρι προκειμένου να μην “φύγει” το μέτωπο και απειληθεί ο οικισμός της Κωστάνιανης.
Με την εικόνα σήμερα να είναι αισθητά βελτιωμένη ,στην περιοχή για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκονται και επιχειρούν , 53 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 21 οχήματα και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

 

 

 

 

 

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια ακόμη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στις 11.20 , σε δασική δύσβατη έκταση στους Παπαδάτες Πρέβεζας.
Με το πύρινο μέτωπο να εκτείνεται ανάμεσα στους Παπαδάτες και στην Κλεισούρα ,στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 22 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 6 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα,χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
φωτο 1 απο το χθεσινό μέτωπο στο Ασβεστοχώρι
φωτο 2 χθεσινή εικόνα απο Παπαδάτες Πρέβεζας

epirustv-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ