Συνάντηση Εργασίας ΥΜΕΠΟ Δ. Βίτσα και ΥΦΜΕΠΟ Γ. Μπαλάφα με Πρόεδρο ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και μέλη του Δ.Σ.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας και ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο Γιώργο Πατούλη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Κατά τη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα σε κλίμα καλής συνεννόησης, ο Δημήτρης Βίτσας αναφέρθηκε στην τρέχουσα κατάσταση ως προς το προσφυγικό – μεταναστευτικό στην Ελλάδα, ανέλυσε τις σχετικές κυβερνητικές πολιτικές και πρωτοβουλίες, ενώ τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε και εξακολουθεί διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη διαχείριση των σχετικών θεμάτων.
Εκτενής συζήτηση έγινε σχετικά με το πρόγραμμα ένταξης και τις πτυχές του που ήδη υλοποιούνται, ενώ έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με πρωτοβουλίες και δράσεις για τον εμπλουτισμό του προγράμματος ένταξης, οι οποίες προτείνεται να αναπτυχθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο με εποικοδομητική διάθεση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον βέλτιστο για τη χώρα τρόπο τα ζητήματα του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ