Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας

2021.02.26 @ Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας, Σταύρο Γρηγόρη. #ΠΙΝ​ #Λευκάδα​ #ΔημόσιαΥγεία​ #ΠολιτικήΠροστασία #ΙΣΛ​ #Κορωνοϊός​ #Covid19​ #CoronaVirus​ #antipin_lefkada​ #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας​ #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

Με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας (ΙΣΛ), Σταύρο Γρηγόρη, συναντήθηκε σήμερα (26/2/2021) το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, σχετικά με την διασπορά της λοίμωξης Covid-19 στο νησί.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Γρηγόρης ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), και είχε ως συνέπεια να καταγραφούν κάποια αποτελέσματα από τη Λευκάδα με μια μικρή καθυστέρηση.

Υπενθυμίζεται ότι καθημερινά τα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσοκομεία, τα δημόσια και τα ιδιωτικά εργαστήρια, ο ΕΟΔΥ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όλοι, καταχωρούν τα αποτελέσματά τους στο Εθνικό Μητρώο Covid, ώστε να υπάρχουν πλήρη στοιχεία για την πορεία της πανδημίας, με τα οποία να τεκμηριώνονται οι αποφάσεις που λαμβάνονται.

Από την μεριά του ο κ. Κτενάς αναφέρθηκε στην εξαίρετη συνεργασία που υπάρχει με τον ΙΣΛ, από την αρχή της πανδημίας και σημείωσε: «Ο ΙΣΛ και ο Προέδρος του είναι στο πλάι των φορέων και της τοπικής κοινωνίας, και του αγώνα που δίνουμε για να ανταπεξέλθουμε στη μεγαλύτερη και σοβαρότερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο τόπος μας. Αντιλαμβάνομαι ότι η καθημερινή συλλογή και υποβολή στοιχείων είναι μια πρόσθετη επιβάρυνση, τη στιγμή που δίνουν την μάχη με τον ιό, η οποία κάποιες φορές δυσχεραίνεται παραπάνω από τα τεχνικά προβλήματα της πλατφόρμας. Για εμάς, όπως οι ιατροί, νοσηλευτές και εργαστηριακοί του Δημόσιου Τομέα, έτσι και αυτοί του Ιδιωτικού Τομέα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της υγεινομικής αλυσίδας και του μηχανισμού προστασίας από τον ιό.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ