Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος στον ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

Με την δέουσα λαμπρότητα και την συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, η υποδοχή της δεξιάς χειρός του τοπικού μας Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος, του εν Σκλαβαίνοις Βονίτσης ασκήσαντος και μαρτυρήσαντος, κατόπιν προσκλήσεως του Εκκλ/κού Συμβουλίου και του προέδρου Aρχιμ. π. Νεκταρίου Τριάντη.
Το Ιερό Λείψανο εκόμισε, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Παλαίρου και υπεύθυνος του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Βλασίου Σκλαβαίνων, αιδεσ/τος οικον. π. Κωνσταντίνος Γατσούλης. Το υποδέχθηκε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.ΚΟΣΜΑ, ο Αρχιμ. π. Μακάριος Αντωνόπουλος, ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ευλογία που θα έχει αυτές τις ημέρες η πόλη του Αγρινίου και η ενορία μας, στην μορφή του ιερομάρτυρος Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος του νεοφανούς και στους πνευματικούς σκοπούς της ελεύσεως και φιλοξενίας των Ιερών Λειψάνων.
Αμέσως μετά την υποδοχή τελέσθηκε σύντομος εσπερινός.
Να αναφέρουμε ότι η δεξιά χείρα του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος θα φιλοξενείται και θα τίθεται προς προσκύνηση των πιστών στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου, μέχρι την επομένη ημέρα της πανηγύρεως του Ιερού Ναού, την Τρίτη 29 Μαΐου το πρωί, μετά το πέρας του Ιερού Ευχελαίου το οποίο θα τελεσθεί στις 10.00 το πρωί.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ