Ψήφισμα Συμπαράστασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Κέρκυρας Γιάννη Τσιριμιάγγο

Ψήφισμα συμπαράστασης στον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Κέρκυρας, Γιάννη Τσιριμιάγγο ,που κατηγορούνταν από αστυνομικό για βιαιοπραγία εναντίον του κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας το 2014 για την πώληση του Ερημίτη και καταδικάστηκε , με ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή, εξέδωσε, την Τετάρτη, 10 Μαΐου 2018 ,το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του.
Αναλυτικά το Ψήφισμα αναφέρει:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων εκφράζει την συμπαράστασή του στον Γιάννη Τσιριμιάγγο, πρώην Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Κέρκυρας, ο οποίος καταδικάστηκε μετά από μήνυση αστυνομικού για τον αγώνα του για την αποτροπή της καταστροφής του οικοσυστήματος του Ερημίτη και για να μην παραδοθούν η δημόσια περιουσία, ο φυσικός πλούτος και οι υποδομές του νησιού και της χώρας στην κερδοσκοπία των πολυεθνικών. Σε αυτόν τον αγώνα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στάθηκε και στέκεται αλληλέγγυα με όλα τα μέσα, πολιτικά, κινηματικά, νομικά. Στην ποινικοποίηση των δίκαιων αντιδράσεων και στις δικαστικές καταδίκες εκφράζουμε την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ