Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Αγρινίου για τον απολογισμό πεπραγμένων του Δήμου Αγρινίου

Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου:
«Αδιάψευστος μάρτυρας των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, οι -για άλλη μια φορά- καταστροφές από τις πλημμύρες στο Ζευγαράκι»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου δεν θα συμμετάσχει στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής.

Το κείμενο που δόθηκε εν είδει απολογισμού δεν αποτελεί στο ελάχιστο τον ζητούμενο πολιτικό απολογισμό της δράσης της Δημοτικής αρχής αλλά μια συρραφή εκθέσεων και επιμέρους απολογισμών των υπηρεσιών του Δήμου, που ούτως ή άλλως θα έπρεπε τον συνοδεύουν.

Όσο και να ψάξει κανείς δεν θα βρει ούτε μια λέξη αποτίμησης της συνολικής κατάστασης, ούτε μια κουβέντα για την ασκούμενη πολιτική υποχρηματοδότησης των Δήμων, ούτε μια αναφορά για το πλήθος των μη εξυπηρετούμενων λαϊκών αναγκών, ούτε μια δράση για την ανατροπή της πολιτικής αυτής.

Αποδέχονται –όπως και οι προηγούμενοι- χωρίς διαμαρτυρία τη διαχείριση της οικονομικής μιζέριας, συμφωνούν με τα λεγόμενα «ανταποδοτικά» τέλη, εφαρμόζουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, βαφτίζουν σχέδιο και προγραμματισμό το αποσπασματικό κυνήγι προγραμμάτων μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του λαού και κοινωνική πολιτική τα ψίχουλα της κυβέρνησης στην εξαθλίωση και στην έσχατη φτώχεια.

Στην ουσία του πράγματος οι αντιμαχόμενες δήθεν παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου συμφωνούν σε όλα:

Δήμος που θα λειτουργεί στα όρια των αντοχών της οικονομίας του κράτους, ανταποδοτικότητα (αν δεν πληρώσεις δεν μπορεί να σου παρέχεται τίποτα), τοπική φορολογία, ιδιωτικοποίηση- εμπορευματοποίηση δομών και υπηρεσιών.

Που διαφωνούν;

Στα ζητήματα τάχα της διαχείρισης, της κάλπικης ηθικολογίας και των προσώπων για να εγκλωβίσουν περαιτέρω τις συνειδήσεις σε αδιέξοδα μονοπάτια.

Οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες για έργα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασία, τίθενται και παραμένουν στο περιθώριο γιατί δεν ενδιαφέρουν τους επενδυτές και τα προγράμματα. Η αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, δουλειά με δικαιώματα δεν έχουν χώρο στα σχέδια, τις διεκδικήσεις και τους απολογισμούς της Δημοτικής αρχής.

Αδιάψευστος μάρτυρας των πεπραγμένων αυτής της δημοτικής αρχής, όπως και των προηγούμενων, οι -για άλλη μια φορά- χθεσινές καταστροφές από τις πλημμύρες στο Ζευγαράκι και αλλού και το συνεχιζόμενο μπαλάκι των ευθυνών έναν χρόνο μετά.

Ο κάθε δημότης του Αγρινίου, μπορεί να διακρίνει πια καθαρά το «όμορφο» πέπλο με το οποίο κυβερνήσεις και τοπικές αρχές πάνε να καλύψουν τη ζοφερή πραγματικότητα.

Αρκεί να το ανασηκώσει και θα καταλήξει αβίαστα στο συμπέρασμα πως σε αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, στον καπιταλισμό, φιλολαϊκές λύσεις δεν χωράνε.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου όλο αυτό το διάστημα ανέδειξε, μίλησε και αγωνίστηκε για τα παραπάνω, όπως και θα συνεχίσει αταλάντευτα να κάνει με στόχο την ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής, τοπικής διοίκησης και κυβέρνησης, που βάζει στο περιθώριο τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ