Κορωνοϊός: 14 νέα κρούσματα – Διασωληνώθηκε ο 66χρονος στην Πάτρα

Στα 45 συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού – Οι 11 προέρχονται από το γκρουπ του Ισραήλ – Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα σε Ηλεία, Αχαϊα και Ζάκυνθο που πλέον χαρακτηρίζονται «πληττόμενες περιοχές» – 4 από τα κρούσματα στη Ζάκυνθο

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας. Πρόκειται για 14 νέα κρούσματα, ενώ διασωληνώθηκε ο 66χρονος από την Πάτρα, καθώς η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 45.

Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι είχαν πάει στους Αγίους Τόπους μαζί με το γκρουπ του 66χρονου που είχε διαγνωστεί με τον ιό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, πρόκειται για 11 άτομα που ανήκαν στο γκρουπ που πήγε στους Αγίους Τόπους και στο οποίο έχουν βρεθεί ακόμα 21 κρούσματα.

Οι άλλοι τρεις ασθενείς ανήκουν στον περίγυρο αυτών των 11 και κόλλησαν αφού ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Τέσσερα από τα κρούσματα είναι από τη Ζάκυνθο.

Επιδεινώθηκε η κατάσταση του 66χρονου – Διασωληνώθηκε το πρωί της Παρασκευής

O 66χρονος που διαγνώστηκε με τη λοίμωξη Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός, την περασμένη Τετάρτη, έπειτα από ταξίδι στην Αίγυπτο και το Ισραήλ νοσηλεύεται πλέον διασωληνωμένος και σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά άλλοι 13 άνθρωποι, οι οποίοι διαγνώστηκαν το τελευταίο 48ωρο με τον κορωνοϊό και οι οποίοι είχαν ταξιδέψει τον ίδιο προορισμό τις προηγούμενες ημέρες.
Οι ασθενείς έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται στους θαλάμους της Οφθαλμολογικής και της ΩΡΛ κλινικής οι οποίες έχουν μετατραπεί σε Μονάδες αποκλειστικής νοσηλείας ασθενών με Covid-19. Οι δύο εκ των 13 είναι σε σοβαρή αλλά ελεγχόμενη κατάσταση καθώς έχουν εμφανίσει πνευμονία. Οι άλλοι 11 είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτώματα.

Παράταση των μέτρων σε Αχαϊα, Ηλεία, Ζάκυνθο

Σε περιορισμό θα βρίσκονται για άλλες δύο εβδομάδες θα βρίσκονται οι τρεις «πληττόμενες» περιοχές όπως τις χαρακτήρισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό κ. Σωτήρης Τσιόδρας, με ένα αυστηρό πλέγμα μέτρων που σχετίζονται με συναθροίσεις, λειτουργία σχολείων, θεαμάτων κ.α.

Ειδικότερα και όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας από το υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της Παρασκευής, στις περιοχές Ηλείας, Αχαϊας και Ζακύνθου παρατείνονται για άλλες δύο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τις 20 Μαρτίου, τα μέτρα που είχαν ληφθεί την περασμένη Τετάρτη και αρχικά με ισχύ για ένα 48ωρο, και τα οποία αφορούσαν το κλείσιμο των σχολείων και την αναστολή λειτουργίας όλων των χώρων που πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες. Επιπλέον, εφεξής αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές μέχρι νεωτέρας. Το ίδιο ανακοίνωσε ο ειδικός και για τις οργανωμένες σχολικές εκδρομές προς χώρες της αλλοδαπής ότι αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας. Επίσης, ανέφερε ότι όλες οι προγραμματισμένες αθλητικές εκδηλώσεις που αφορούν ομάδες και συλλόγους των τριών περιοχών θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας.

protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ