«Λίμνη» ξανά το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου μετά από ξαφνικό μπουρίνι – Σε απόγνωση γονείς και εκπαιδευτικοί

Λίγα λεπτά της ώρας ήταν αρκετά για να προκληθούν σοβαρά προβλήματα από το χθεσινό μπουρίνι στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να βρίσκονται για ακόμα μία φορά στο ίδιο έργο θεατές.

Κάθε φορά που σημειώνεται έντονη βροχόπτωση, οι χώροι του σχολείου πλημμυρίζουν, όπως ακριβώς συνέβη και το απόγευμα της Πέμπτης (03/09/2026). Ανοίγοντας το σχολείο το πρωί, οι εκπαιδευτικοί αντίκρισαν πλημμυρισμένες τις περισσότερες σχολικές αίθουσες, διαλυμένο το προαύλιο και το κτίριο χωρίς  ηλεκτροδότηση.

Άμεσα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία όμως αδυνατούσε να προχωρήσει σε άντληση των υδάτων, καθώς η στάθμη τους ήταν πολύ χαμηλή. Παράλληλα, στο σημείο έσπευσε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Στο ίδιο έργο θεατές» γονείς και εκπαιδευτικοί: Ξεσπούν κατά των αρμοδίων για τη διαχρονική εγκατάλειψη του σχολείου, ζητώντας ασφάλεια για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και όχι «λόγια της μιας ημέρας.

Εκπαιδευτικοί και γονείς δηλώνουν αγανακτισμένοι, τονίζοντας ότι η κατάσταση αυτή επαναλαμβάνεται διαρκώς, μετατρέποντας το σχολείο σε λίμνη, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών και δυσχεραίνοντας το έργο του προσωπικού.
«Δεν μπορεί να μας θυμούνται μόνο στις παγκόσμιες ημέρες και στις γιορτές», δήλωσαν στον Αχελώος TV η Νίκη Πατσουράκη, γονέας που βρέθηκε το πρωί στο σχολείο, αλλά και η εκπαιδευτικός του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, Αλεξάνδρα Λάππα.
Γονείς και εκπαιδευτικοί στις δηλώσεις τους τόνισαν οτι πρόκειται για μια δομή που υποδέχεται καθημερινά παιδιά με ειδικές ανάγκες, και είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση και παραμονή τους στον χώρο. Η κραυγή αγωνίας όλων είναι κοινή. Ζητούν την άμεση θωράκιση των υποδομών, ώστε τα παιδιά να κάνουν μάθημα με ασφάλεια.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ