Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγύρισε την Κυριακή 23 Αυγούστου η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος.
Το Σάββατο το απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας κατά τον οποίον κήρυξε το θείο λόγο ο Πρωτοσυγκέλλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π.Επιφάνιος Καραγεώργος.


Την Κυριακή το πρωί, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ειρηνική ζωή της Παναγίας μας και παίρνοντας από αυτό αφορμή, προέτρεψε τους πιστούς να θελήσουν να φέρουν τον Χριστό στην καρδία τους, ώστε να ζουν αγνή και καθαρή ζωή, να μεταμορφώνουν τα πάθη τους σε αρετές και να ενδυναμώνουν την πίστη τους για να έχουν πάντα ειρήνη όπως και η Θεοτόκος.

Τόσο η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού όσο και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος, μεταδόθηκαν ζωντανά από την τηλεόραση του Αχελώου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ