Σε κλίμα συγκίνησης το Επίσημο Μνημόσυνο στη μνήμη των εκτελεσθέντων πατριωτών στη Σιδηροδρομική γραμμή Αγρινίου-Κρυονερίου.

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στα Καλύβια, από τον Δήμο Αγρινίου και Αντιστασιακές Οργανώσεις, το Επίσημο Μνημόσυνο στη μνήμη των εκτελεσθέντων πατριωτών στη Σιδηροδρομική γραμμή Αγρινίου-Κρυονερίου.
O Αντιδήμαρχος Σωτήρης Κολοβός αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας και ανέφερε μεταξύ άλλων : «Εβδομήντα έξι χρόνια μετά διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη και εμπνεόμαστε από τα μηνύματα της θυσίας τους. Θα είναι πάντα η γέφυρα του χθες με το σήμερα, θα είναι αυτό που σε ολόκληρο τον κόσμο λένε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».
Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο θυσίας και κατάθεση στεφάνων από συγγενείς των εκτελεσθέντων, τον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαυρομάτη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου Ιωάννη Φαρμάκη, τον πρόεδρο της ΤΚ. Καλυβίων Δ. Αναστασίου, εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και του Συμβουλίου Αγρινίου, τον Αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας Δ. Γαλαζούλα, τον Διοικητή Π.Υ Αγρινίου Ευστράτιο Πετράκη και φορείς της περιοχής.
Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου ενώ η χορωδία της ΤΚ. Καλυβίων απέδωσε μελοποιημένο ποίημα του χοράρχη, Νικολάου Στρατόπουλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ