Σημαντικές Δράσεις Πρόληψης Υγείας για τους πολίτες του Αγρινίου

Σημαντικές δράσεις πρόληψης υγείας οργανώνονται την Παρασκευή και το Σάββατο 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2018 στην πόλη του Αγρινίου από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Καρδιολογικού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου).
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 28/9, στο ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ, θα πραγματοποιηθεί για επαγγελματίες υγείας δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, πιστοποιημένο από τον Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ώρα 15.00).
Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) είναι η υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών, δηλαδή της αναπνοής και της κυκλοφορίας, με απλά μέσα, μέχρι να φθάσει η εξειδικευμένη βοήθεια. Περιλαμβάνει την εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων, καθώς και Απινίδωσης. Απινίδωση είναι η χορήγηση ηλεκτρικού ρεύματος και Απινιδωτής η συσκευή που διοχετεύει αυτό το κατάλληλο ηλεκτρικό ρεύμα στην καρδιά.
Οι Εργαζόμενοι Υγείας (ιατροί, νοσηλευτές, διασώστες ΕΚΑΒ και όσοι εργάζονται σε δομές υγείας) πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι στην ΚΑΡΠΑ.
Μετά το σεμινάριο στον ίδιο χώρο (19.30) Καθηγητές Καρδιολογίας και άλλοι έγκριτοι επιστήμονες θα ενημερώσουν με εύληπτες και σύντομες ομιλίες τους πολίτες για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Παθήσεων που αποτελούν την πρώτη αιτία θνησιμότητας στην Ελλάδα.
Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, κατά την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, που σηματοδοτεί παγκοσμίως την προσπάθεια για μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας από τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα, σε ειδικό περίπτερο στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης, θα δίνονται στους πολίτες εξιδεικευμένα φυλλάδια για την ενημέρωση τους σχετικά με την πρόληψη από τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα. Καλούμε τους πολίτες του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής να αγκαλιάσουν τις δράσεις μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ