Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος δέχθηκε σήμερα το πρωί τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαο Β. Οικονομόπουλο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ εγκάρδιο κλίμα. Ο Μακαριότατος συνεχάρη τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. για την άμεση αντίδραση στο έργο της εθελοντικής βοήθειας στους πληγέντες, τόσο κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, όσο και την επόμενη μέρα.
Ο κ.κ. Ιερώνυμος τόνισε πως η Εκκλησία και η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα είναι στο πλευρό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και θα παρέχει κάθε βοήθεια, οποιαδήποτε ώρα χρειαστεί.
Ο κ. Οικονομόπουλος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την πολύτιμη βοήθειά του προς τους πληγέντες και παράλληλα αναφέρθηκε στην πρότασή του για δημιουργία Κέντρου Ψυχολογικής Υποστήριξης των πληγέντων από το Υπουργείο Υγείας, δεδομένης της καθοριστικής χρησιμότητας που είχε αντίστοιχη ομάδα Ψυχολόγων που σύστησε ο Ε.Ε.Σ. από την πρώτη μέρα της τραγωδίας.
Υπογραμμίζοντας πως στόχος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι μόνον ο Ανθρωπισμός, ο κ. Οικονομόπουλος τόνισε: «Εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες Ανθρωπιστές, αλλά Εθελοντές» και ενημέρωσε τον Μακαριότατο για τον σχεδιασμό που υπάρχει προς αυτή την κατεύθυνση, ζητώντας από την Εκκλησία της Ελλάδος να είναι συμπαραστάτης στην όλη προσπάθεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ