Τακτικές υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Θέρμου καταγγέλει ο Δήμαρχος Σ.Κωνσταντάρας

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται ένας διαγκωνισμός πολιτικών παραγόντων του Νομού , οι οποίοι με νοοτροπία «πολιτευτών δεκαετίας του 1960» και αναβίωση του «κατόπιν ενεργειών μου» ερήμην των πολιτών , της δημοτικής αρχής και της διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας Θέρμου , επιχειρούν στο παρασκήνιο να αφαιρέσουν το ασθενοφόρο όχημα και να το « δωρίσουν» σε άλλο Κέντρο Υγείας του Νομού , αφήνοντας τον πληθυσμό της περιοχής μας χωρίς ελπίδα φροντίδας σε περίπτωση ανάγκης . αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ενώ καλεί τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια άμεσα να προχωρήσει στην στελέχωση με προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θέρμου με οδηγούς και πλήρωμα ασθενοφόρου . Την ίδια ώρα ο Δημαρχος προχωρά στην έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να χαραχθεί ενιαία στάση απέναντι στην επικίνδυνη τακτική υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Θέρμου όπως καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Η δημοτική αρχή Θέρμου στηρίζει με κάθε μέσο την λειτουργία των δομών υγείας και κυρίως του Κέντρου Υγείας Θέρμου , που αποτελεί την πλέον οργανωμένη υγειονομική μονάδα στην ορεινή Τριχωνίδα. Επανειλημμένα ο δήμος προέβη σε συντήρηση του κτηρίου και των εγκαταστάσεων , αλλά συνέβαλε και με προμήθεια υλικών στην καλύτερη λειτουργία του . Επίσης , με υπομνήματα , αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου , αλλά και προσωπικές επισκέψεις του δημάρχου αιτηθήκαμε την στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό , προκειμένου οι πολίτες να απολαμβάνουν το ύψιστο αγαθό της υγείας .
Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται ένας διαγκωνισμός πολιτικών παραγόντων του Νομού , οι οποίοι με νοοτροπία «πολιτευτών δεκαετίας του 1960» και αναβίωση του «κατόπιν ενεργειών μου» ερήμην των πολιτών , της δημοτικής αρχής και της διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας Θέρμου , επιχειρούν στο παρασκήνιο να αφαιρέσουν το ασθενοφόρο όχημα και να το « δωρίσουν» σε άλλο Κέντρο Υγείας του Νομού , αφήνοντας τον πληθυσμό της περιοχής μας χωρίς ελπίδα φροντίδας σε περίπτωση ανάγκης .
Προφανώς οι ίδιοι φρόντισαν νωρίτερα να ανακαλέσουν τον Νοσηλευτή που είχε επαγγελματικό δίπλωμα και ασκούσε καθήκοντα οδηγού και να ματαιώσουν την πρόσληψη δυο επικουρικών οδηγών και δυο ατόμων πληρώματος , προκειμένου να παρουσιάσουν το ασθενοφόρο όχημα ως ανενεργό για να το διαθέσουν ως «κομματικό λάφυρο» .
Ως εδώ όμως !
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια άμεσα να προχωρήσει στην στελέχωση με προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θέρμου με οδηγούς και πλήρωμα ασθενοφόρου .
Συγκαλούμε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο για να χαραχθεί ενιαία στάση απέναντι στην επικίνδυνη τακτική υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Θέρμου .
Τέλος , προειδοποιούμε ως δημοτική αρχή, ότι μαζί με τους πολίτες θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων για πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας , χωρίς καμία έκπτωση του ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού μας ρόλου .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ