800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πλήρωσαν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018

Περίπου 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων τα κινούν παράνομα χωρίς να έχουν καταβάλει τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 ενώ σχεδόν 1,5 εκατ. οχήματα βρίσκονται σε φορολογική ακινησία την τελευταία 8ετία σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews.
Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη ζητήσει να γραφτεί η διάταξη που αφορά στην καταβολή μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας ώστε να μπορέσει να τεθεί σε ισχύ νωρίτερα από πέρυσι δηλαδή πριν τον Ιούνιο. Μάλιστα στελέχη του οικονομικού επιτελείου προσπαθούν τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας να ισχύσουν πριν το Πάσχα ωστόσο θα πρέπει την συγκεκριμένη διάταξη να την εγκρίνουν οι δανειστές.
Όσον αφορά στα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 κυμάνθηκαν λίγο πάνω από 1 δισ. ευρώ και ειδικότερα ανήλθαν 1,080 δισ. ευρώ και ήταν αυξημένα κατά 9 εκατ. ευρώ.
Χάος με τα οχήματα που δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας
Χρόνια κρατάει η «κολόνια» με τους περίπου 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας αλλά ούτε και καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις κατά τόπους εφορίες.
Ειδικότερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων περίπου 6,4 εκατ. ιδιοκτήτες διατηρούν τα οχήματά τους σε κίνηση.
Ωστόσο οι 5,6 εκατ. ιδιοκτήτες εξόφλησαν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 με αποτέλεσμα 800.000 ιδιοκτήτες να μην έχουν πληρώσει αλλά ούτε να έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις κατά τόπους Εφορίες.
Να υπενθυμίσουμε πως οι οφειλές από ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας απλά βεβαιώνονται στo Taxisnet χωρίς να ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί αναγκαστικής εξόφλησής τους με αποτέλεσμα να εγκυμονεί ο κίνδυνος αύξησής τους.
Παράλληλα οι 800.000 ιδιοκτήτες που δεν έχουν εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 τα κινούν παράνομα μη έχοντας βέβαια ούτε ασφαλιστήριο συμβόλαιο αλλά ούτε και βεβαίωση από ΚΤΕΟ.

Πηγή: enikonomia.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ