H Cosmote με την στήριξη του Δήμου Μεσολογγίου εγκαθιστά 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι

Το Μεσολόγγι στη νέα Ψηφιακή Εποχή

Εγγυημένες ταχύτητες Internet 100Mbps & 200Mbps με 100% οπτική ίνα μέχρι το χώρο του τελικού χρήστη θα απολαμβάνουν σύντομα οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της πόλης του Μεσολογγίου.
Ο Όμιλος ΟΤΕ, με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, προχωρά στη δημιουργία ενός νέου δικτύου οπτικών ινών αρχιτεκτονικής Fiber to the Home (FTTH)1 , που θα καλύπτει πάνω από 2.500 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.
Ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, αντιλαμβανόμενος τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων για ακόμη πιο γρήγορες ταχύτητες Internet και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, στηρίζει την υλοποίηση του έργου χορηγώντας τις απαιτούμενες άδειες και διευκολύνοντας τις εργασίες αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου. Ήδη, παρέχονται υψηλές ταχύτητες σε περισσότερα από 5.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις στο Μεσολόγγι, μέσω του δικτύου COSMOTE Fiber, αρχιτεκτονικής Fiber to the Cabinet (FTTC)2 που έχει υλοποιηθεί.
Το γρήγορο Internet μέσω οπτικών ινών θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών και θα δώσει σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα. Μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και αποστέλλονται εξαιρετικά γρήγορα, ενώ μπορούν να γίνουν πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δίκτυα οπτικών ινών διασφαλίζουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών με ταχύτητα, αξιοπιστία και ασφάλεια.
Νέα σύνδεση FTTH με επιδότηση €360
Νοικοκυριά κι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360 για σύνδεση FTTH, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο των προγραμμάτων με €13/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με €48. Για τη διαθεσιμότητα, τους δικαιούχους και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site www.sfbb.gr.
Κώστας Λύρος: Το γρήγορο ίντερνετ απαραίτητο εργαλείο για όλους
Έχοντας την στήριξη και την συνεργασία της δημοτικής μας αρχής ο Όμιλος ΟΤΕ ξεκινά την δημιουργία του δικτύου οπτικών ινών με πρόβλεψη για κάλυψη περίπου 2.500 νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Στην εποχή των νέων τεχνολογιών ο Δήμος μας στέκεται αρωγός έχοντας υπόψη ότι το γρήγορο ίντερνετ βοηθά τα μέγιστα τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στην επίτευξη των στόχων τους και αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Τα έργα ξεκινούν τις επόμενες ημέρες και ο Δήμος θα ενημερώνει συνεχώς τους δημότες για τις οδούς που θα κλείνουν ώστε να αποφεύγεται όσο το δυνατόν περισσότερο η ταλαιπωρία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ