Εύβοια : Ανείπωτη τραγωδία – επτά τα θύματα από τη φονική κακοκαιρία

Στους επτά ανέρχονται οι νεκροί από την θεομηνία στην Εύβοια, μετά την ανεύρεση μιας 38χρονης γυναίκας και ενός άνδρα στην Αμφιθέα. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή από πυροσβέστες έξω από το σπίτι της, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και ένας άντρας ο οποίος πιθανότατα είναι ο σύζυγος της, 42 ετών, με τον οποίο παραθέριζαν στην περιοχή.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, οι έρευνες από τα σωστικά συνεργεία επικεντρώνονται στο Μπούρτζι όπου αγνοείται ένας άνδρας.

Στην Εύβοια σημειώθηκε κυριολεκτικά μια «βιβλική καταστροφή». Τόνοι λάσπης και φερτών υλικών πλημμύρισαν ρέματα και ποτάμια και παρέσυραν ό,τι βρήκαν στο διάβα τους -σπίτια, ζώα, καλλιέργειες, περιουσίες ολόκληρες, αλλά πρωτίστως επτά ανθρώπινες ζωές, μεταξύ των οποίων και ενός βρέφους, μόλις οκτώ μηνών.

Η περιοχή που επλήγη περισσότερο ήταν τα Πολιτικά, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε Λήλαντα, Βασιλικό, Ψαχνά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι το νερό που έπεσε ήταν πολύ περισσότερο απ’ αυτό που είχε πλήξει τη Μάνδρα και προσέθεσε ότι σώθηκαν δεκάδες συμπολίτες μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εύβοια δέχθηκε 300 χιλιοστά βροχής σε μόλις οκτώ ώρες, την ώρα που η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής, γνωστοποίησε ακόμη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, σε δηλώσεις του από τις πληγείσες περιοχές.

Πηγή – φωτό : protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ